In doe niet zo gek, fee fleur! zitten verschillende verhalen over het leukste feetje. Ze maakt weer allerlei gekke avonturen mee! Eerder ver¬schenen fee fleur tovert met dieren en op stap met fee fleur. In totaal zijn er al meer dan 125.000 boeken van Fee Fleur verkocht!

Hardcover

6-7 jaar

De kleine walvis van Benji Davies is inmiddels een moderne klassieker. Dit boek, dat in 2017 verkozen was tot Prentenboek van het Jaar, betoverde al veel harten van jong en oud. Deze mini-editie met walvisknuffel wordt verkocht in een vrolijke geschenkbox. Leuk om te geven én om te krijgen!

Boy woont met zijn vader en zes katten in een vissershuisje. Na een nachtelijke storm vindt de eenzame jongen een kleine walvis op het strand. Wanneer hij het dier mee naar huis neemt, is dat het begin van een bijzondere vriendschap
Over de wereld van Boy en de kleine walvis zijn nog meer boeken verschenen: De kleine walvis in de winter, Oma's vogeltje en De grote kleine walvis.

‘Een vertederend verhaal met tekeningen waar je samen naar blijft kijken.'
Ouders van nu

Auteur/illustrator: Benji Davies
Uitgever: VBK
Bindwijze: box met gebonden boek en walvisknuffel
Aantal bladzijden: 32
Afmetingen box: 24x20x8cm
Afmetingen walvis: 16cm
Afmetingen boek: 16,8x19cm
Leeftijd: 3+

Het is feest, want Fien & Teun bestaan 10 jaar!

Ontdek in deze prachtige voorleesbundel nieuwe én bekende verhalen over het leukste boertje en boerinnetje van Nederland. Fien en Teun beleven herkenbare oer-Hollandse avonturen op de boerderij. Ze leren fietsen zonder zijwieltjes, bakken pannenkoeken, spelen hulpsinterklaasje en nog veel meer!

Met Fien & Teun is voorlezen een feestje!

Auteur: Van Hoorne
Illustrator: Anet van de Vorst
Serie: Fien & Teun
Uitgever: WPG
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 104
Afmetingen: 21x25cm
Leeftijd: 3+

 
 

Fien & Teun - op de kar, teun!

Vrolijk verhaal over Fien & Teun voor kleuters die zelf al willen lezen. De linkerpagina's zijn voorleespagina's voor een ervaren lezer. De rechterpagina's zijn woordpagina's die de kleuter zelf kan lezen. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.

o nee! roept papa.
er komt een bui aan.
het hooi moet vlug naar de schuur.
fien en teun, helpen jullie mee?

Auteur/illustrator: Anet van de Vorst
Serie: Fien & Teun / Kleuters samenleesboeken
Uitgever: Zwijsen
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 32
Afmetingen: 15x16cm
Leeftijd: 4+

Maak kennis met de viezerdjes, de ettertjes, de bussertjes en de griezeltjes in deze lekker dikke voorleesbundel!

Prutje en Snotje zijn zo vies dat echt níémand ze wil hebben. Behalve tante Dalia Flop en Fladdertje zijn zo vreselijk stout dat ze de ettertjes worden genoemd. Tante Dalia krijgt gewoon grijze haren van die twee Mees en Moontje hebben het erg gezellig bij tante Tivoli. Tot juffrouw Pin de twee in haar kindertehuis wil opnemen. Dan móéten Mees en Moontje wel echte griezeltjes worden En Joris en Jetje krijgen van ome Ko allebei een opgeknapt kermisbusje en mogen daar de hele dag in rondrijden. Ze verrichten zelfs echte heldendaden!

Auteurs: Marianne Busser, Ron Schröder
Illustrator: Dagmar Stam
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 128
Leeftijd: 3+

Een prins die niet wil leren, diepvriesdames, een kikvorst, een beest met een achternaam, Reus Borremans, een prinses met gouden haren, miesmuizers, een weerwolf - je komt ze allemaal tegen in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt. Het zijn verhalen waarin altijd iets onverwachts gebeurt en ook altijd iets te lachen valt. En net als alle goede sprookjes zijn ze om voor te lezen of om zelf te lezen. Voor alle leeftijden.

Met tekeningen van Carll Cneut, Gerda Dendooven, Harrie Geelen, Annemarie van Haeringen, Philip Hopman, Jan Jutte, Martijn van der Linden, Mance Post, Sieb Posthuma, Wouter Tulp, Jaap de Vries, Marenne Welten en natuurlijk Fiep Westendorp.

Auteur: Annie M.G. Schmidt
Illustrator: Fiep Westendorp en vele anderen
Uitgever: Singel
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 184
Afmetingen: 21x24,5cm
Leeftijd: 5+

Ruzie in het Heerlijke Hartenwoud?! De NEEhoorn zegt nog steeds NEE en hij heeft ruzie met de WELLES-prinses. Alleen weten ze allebei niet meer waarover het gaat. Als de KUS-m'n-KONT-hond het allemaal wel even denkt op te lossen, wordt het de NEEhoorn te veel en gaat hij ervandoor. Na een lange wandeling belandt hij in de dichte, donkere jungle waar de Slangzaam zich ontiegelijk aan een tak hangt te vervelen. Welk avontuur de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen sssin in

De poezelige NEEhoorn en zijn vrienden zijn terug! Ontmoet in dit vrolijke vervolg van De NEEhoorn nieuwe dieren, waaronder de verveelde Slangzaam. Een nieuw, grappig verhaal van Marc-Uwe Kling om voor te lezen, nog eens voor te lezen, te lachen en te ontdekken. Prachtig geïllustreerd door Astrid Henn en met wederom een spitsvondige vertaling van Jaap Robben.

Auteur: Marc-Uwe Kling
Illustrator: Astrid Henn
Serie: NEEhoorn
Uitgever: Singel
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 54
Afmetingen: 22x27cm
Leeftijd: 5+

Het is bedtijd voor de kleine vos in dit aandoenlijke en grappige Gouden Boekje! Helaas heeft de kleine vos veel meer energie dan vader vos had verwacht. Met prachtige warme illustraties en een verhaal dat alle ouders herkenbaar zullen vinden.
Ik ben nog niet moe! is een heerlijk boekje bij jouw eigen kleine vosjes bedtijd routine.

‘Een Gouden Boekje over bedtijd dat elke ouder herkenbaar zal vinden. Het perfecte voorleesverhaaltje voor het slapen gaan.'

Auteur: Trish Holland
Illustrator: Anne Kennedy
Serie: Een Gouden Boekje
Uitgever: Rubinstein
Bindwijze: hardcover

In het eerste Dikkie Dik-geluidenboek probeert Dikkie Dik een muis te vangen. Hij sluipt door de keuken, springt op het aanrecht, glipt achter de pannen langs en dan... kleng-beng - alle pannen vallen op de grond en de muis ontsnapt. Ook de andere dieren die Dikkie Dik probeert te vangen ontkomen, hij maakt gewoon te veel herrie!

Elke spread in dit boek heeft een spannend geluidje. Om het geluidje van een spinnende Dikkie Dik te horen, moet je op de laatste spread eerst Dikkie Dik - die moe is van al dat jagen - over zijn vachtje aaien.

Auteur/illustrator: Jet Boeke
Uitgever: Gottmer
Serie: Dikkie Dik
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 12
Leeftijd: 2+

Heintje en de minpins van Roald Dahl is een magisch mooi verhaal, geïllustreerd door sir Quentin Blake. Winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 1993.

De moeder van Kleine Heintje verbiedt hem om naar het Woud van het Kwaad te gaan, omdat daar volgens haar hoornnokkers, knotszwabbers en monsterlijke drochten wonen. Op een dag gaat Kleine Heintje toch en wordt dan achternagezeten door een rapschranzer. Kleine Heintje vlucht een boom in en ontmoet de minpins. Samen bedenken ze een plan om de monsters te verslaan.

Roald Dahl schreef talloze fantastische en veelbekroonde boeken. De tekeningen van sir Quentin Blake maken van elk boek een feest.

Auteur: Roald Dahl
Illustrator: Quentin Blake
Serie: De fantastische bibliotheek van Roald Dahl
Uitgever: VBK
Bindwijze: hardcover
Afmetingen: 15x22,8cm
Leeftijd: 7+

Wat gebeurt er als Madame Le Cochon meedoet aan een kookwedstrijd?

We hebben ze allemaal in ons hart gesloten: de kordate Julia, Makkie de lieve Maki, T. Beer, die je het liefst zou knuffelen Zelfs die eeuwig chagrijnige, opvliegende Madame Le Cochon hoort bij onze favoriete kinderboekenfiguren.
Maar hoe zal dat zijn als Madame nóg erger wordt? Want daar kun je op wachten als er in Hotel Flamingo een kookwedstrijd wordt georganiseerd. Ze moet concurreren met de grootste chef-koks van de Beestenboulevard - die mogelijk nog sneller zijn aangebrand dan zij.

En dan heb je Alfonso Snelsnavel nog, de stuntduif die niet meer durft te vliegen nadat hij een lelijke smak heeft gemaakt, en Simon Zuigveel, de flamboyante octopus, en natuurlijk komt Marcus Malafide weer om de hoek kijken

Ja, dit laatste deel van de Hotel Flamingo-verhalen is nog spannender, bruisender, vrolijker en chaotischer dan de vorige drie. Ook dit deel is los te lezen.

Auteur: Alex Milway
Serie: Hotel Flamingo
Uitgever: Lemniscaat
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 192
Afmetingen: 14,3x21,5cm
Leeftijd: 7+

Maak kabaal met de nieuwe serie van de makers van De ridder zonder billen

Op een dag rijden de kleurrijke Frietje en haar ouders in een knalgele gedeukte bus het oersaaie stadje Braverick binnen. De Bravericken weten niet wat ze zien. Al jaren volgen zij keurig de strenge regels van burgemeester Pietlut. Herrie is verboden, net zoals spelen en knoeien, en eigenlijk alles wat leuk is. Frietje en haar ouders houden echter van feest, spelletjes en vrolijkheid.

Frietje maakt al snel nieuwe vriendjes op school, en samen bedenken ze een stout plan om de stadsbewoners weer wat plezier te bezorgen in hun leven. De Kabaalbende is geboren!

De Kabaalbende - Stoute Streken is een grappig kinderboek met illustraties van Charlotte Bruijn, om voor te lezen vanaf 6 jaar of om zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Auteur: Levina van Teunenbroek
Illustrator: Charlotte Bruijn
Serie: Kabaalbende
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Bindwijze: gebonden
Aantal bladzijden: 128
Afmetingen: 17x23cm
Leeftijd: 6+/7+

Sem en zijn opa zijn in de dierentuin. Net als ze naar huis willen gaan, vindt er een loterij plaats. Sem heeft het winnende lot in handen! Zijn prijs is een grote verrassing en zal de volgende dag thuis worden bezorgd...

Wat Sem en zijn opa dan nog niet¬ weten, is dat de dierentuin op het punt van sluiten staat. En de eigenaar moet zo snel mogelijk van alle dieren af. Vooral van de grote, wilde beesten... Wat moeten Sem en zijn familie doen als er de volgende dag een reusachtige krokodil in de tuin wordt afgeleverd?

Auteur: Marlies Slegers
Illustrator: Iris Boter
Uitgever: Kluitman
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 192

Op een dag besluit Stinkhond de wijde wereld in te trekken op zoek naar een baas. Hij droomt al van hondensnoepjes en spelen met de bal. Voor de baas zou hij door het vuur gaan!

Helaas liggen goede bazen niet voor het grijpen. En de wijde wereld? Die ligt bezaaid met kraaienpoten en klemmen.

Zal Stinkhond ondanks alles toch de baas van zijn dromen vinden?

Auteur: Colas Gutman
Illustrator: Marc Boutavant
Serie/reeks: Stinkhond
Uitgever: Terra - Lannoo
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 64
Afmetingen: 17x24x1,2cm
Leeftijd: 6+

Stinkhond droomt van een leven op het platteland.
Het lijkt hem heerlijk om in de modder te rollen en de tanden van de kippen te tellen.

Toevallig belandt hij op de boerderij van Hak, een vreselijke groene reus die blikvoer maakt van dieren.
Zullen Stinkhond en zijn trouwe vriend Plattekat hun geliefde vuilnisbak ooit nog terugzien?

Auteur: Colas Gutman
Illustrator: Marc Boutavant
Serie: Stinkhond
Uitgever: Terra - Lannoo
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 88
Afmetingen: 24x17x1,2cm
Leeftijd: 6+

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

Het gaat niet goed tussen Stinkhond en Plattekat.
Stinkhond droomt ervan een stoere hond te zijn en sluit zich aan bij de Bende van de Ponystrijders.
Plattekat zoekt de kattenbende van de Snorrekoppen op.
Kunnen Stinkhond en Plattekat vrienden blijven?

'Wanneer je Stinkhond eenmaal hebt ontmoet, wil je alles van hem lezen!'
- Kinderboekenjournaal.nl

Auteur: Colas Gutman (vertaal door Sylvia Vanden Heede)
Illustrator: Marc Boutavant
Serie: Stinkhond
Uitgever: Terra-Lannoo
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 88
Afmetingen: 24x17x1,5cm
Leeftijd: 6+

Dit is Stinkhond.
Hij ruikt naar sardientjes en ziet eruit als een gerafeld tapijt.
Stinkhond is niet alleen lelijk en dom, maar hij heeft ook een hart van goud.

Stinkhond en Plattekat gaan skiën in Shamponix!
Op de trein maken ze al snel een nieuwe vriend en botsen ze op enkele oude bekenden.
Maar wie staat hen op te wachten aan het station?
Is dat de verschrikkelijke Sneeuwman?!

Auteur: Colas Gutman
Illustrator: Marc Boutavant
Serie: Stinkhond
Uitgever: Terralannoo
Bindwijze: hardcover
Aantal bladzijden: 88
Afmetingen: 24x17x1,2cm
Leeftijd: 6+