Gebruiksaanwijzing: een paar druppels essentiële olie of een mengsel van essentiële oliën op de aromasteen druppelen. De olie trekt in de poreuze steen en verdampt geleidelijk, waardoor de geur van de olie de ruimte vult. Met name geschikt voor kleine ruimten: slaapkamer, hal, toilet of in de kleerkast.

Een paar druppels essentiële olie of een mengsel van essentiële oliën op de aromasteen druppelen. De geur zal de kleine ruimte vullen.

Hier zit een gele onderlegger bij

Uitverkocht

Aromasteen Yin en Yang

€ 2,95
Uitverkocht

Aromasteen Yin en Yang

€ 2,95

Een paar druppels essentiële olie of een mengsel van essentiële oliën op de aromasteen druppelen. De geur zal een kleine ruimte vullen.

Aromasteen Narcis

€ 8,95

Aromasteen Narcis

€ 8,95

Giet de geparfumeerde oplossing (etherische olie, huisparfums, etc.) in de fles voordat je de gipsbloem erin dompelt.

De stengel en vervolgens de bloem zullen de geur opzuigen om een ​​langzame en zachte verspreiding te bieden.

De botanische naam is Eucalyptus Globulus. De boom kan tot 90 meter hoog worden. De jonge bomen hebben ovale blauwgroene bladeren en de ouder bomen hebben smalle geelgroene bladeren. De olie is een stoomdestillatie van de verse of gedeeltelijk gedroogde bladeren en jonge twijgen. Het is een kleurloze, dunne vloeistof die geel wordt tijdens het rijpen en rijk is aan 1,8 cineol. De geur is fris harsachtig, kamferachtige met een houtachtige, felle ondertoon.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 • Heilzaam bij een verkoudheid
 • Om vrijer te ademen
 • Goed voor spieren en gewrichten
 • Voor emotioneel en spiritueel welzijn
 • Luchtzuiverend

Contra-indicaties & andere bijzonderheden: Niet op de huid gebruiken bij beschadigde of zeer gevoelige huid. Voorzichtig doseren of vermijden bij hoge bloeddruk en epilepsie. Pas op bij astma en kramptoestanden van de luchtwegen. Vermijd gebruik in of rond het gezicht bij jonge kinderen. 1,8 Cineol kan de afbouw van medicatie door de lever versterken, zelfs in inhalatie maar vooral bij inname, en kan daarom interacteren met medicatie. Vraag een expert om advies.

Uitverkocht

Olie Zonnestraal

€ 6,95
Uitverkocht

Olie Zonnestraal

€ 6,95

De hars benzoë werkt verzachtend en verwarmend en ruikt erg lekker. De mandarijn is rustgevend. De vanille is toegevoegd voor de geur en heeft verder geen therapeutische waarde. De anijs is voor de geur.

Olie Regenboog

€ 6,95

Olie Regenboog

€ 6,95

Bevat o.a. bergamot, lavendel, petitgrain, rozemarijn, ho-blad, jasmijn, mandarijn en sinaasappel. Een frisse, lekkere geur met een ontspannende werking.

5 ML

Olie Maneschijn

€ 6,95

Olie Maneschijn

€ 6,95

Bevat o.a. lavendel, neroli, benzoe, petitgrain, lavandin en roomse kamille vormen een mengsel dat ideaal is voor het slapen.

5ML

Olie Sterrenkind

€ 6,95

Olie Sterrenkind

€ 6,95

Aromamengsel Sterrenkind Een combinatie van oliën van de sinaasappelboom: neroli, petitgrain en sinaasappel. Om het gemoed op te fleuren.

Extractie, kleur en geur

Deze olie is verkregen door de koude persing de verse schil van de rijpe sinaasappel. De kleur gaat van heldergeel  naar warm oranje. De geur is zoet, fruitig, met een frisse ondertoon. . De botanische naam is: Citrus sinensis

land van herkomst: Brazilië

Deze olie is biologisch geteeld en daardoor zijn er geen kunstmest en chemische stoffen gebruikt tijdens het telen en tijdens het verwerkingsproces na de oogst.

Inzetbaar voor: als opvrolijkende  sfeergeur, werkt ontspannend voor jong en oud, huidzorg, verwarmend bij kou

Olie Rozemarijn

€ 5,95

Olie Rozemarijn

€ 5,95

Een amberkleurige, zeer vloeibare olie met de krachtige, muntachtige rozemarijngeur. Voor bloedsomloop, luchtwegen, bewegingsapparaat, voor emotioneel, cognitief, psychisch en spiritueel welzijn.

Extractie, kleur en geur:

Stoomdestillatie van de rijpe, gekneusde vrucht. Een licht groen-gelige vloeistof. De geur is fris en fruitig met een vleugje bitter. De botanische naam is Citrus aurantifolia.

Land van herkomst: Mexico

Inzetbaar voor:  Sfeervolle geurbeleving, voor de huid, lymfe, longen & luchtwegen, urogenitaal gebied, voor psychisch, emotioneel en spiritueel welzijn.

Contra-indicaties:

* In warm water kan sensibilisatie optreden bij oliën van citrus. Is niet fototoxisch, aangezien de daarvoor verantwoordelijke coumarinen niet in gedestilleerde limoenolie voorkomen.

5ml

Olie Lavandin

€ 5,25

Olie Lavandin

€ 5,25

5ML

Lavandin is een kruising tussen de echte lavendel (Lavandula angsutifolia) en de lavendel spijk (Lavandula spica). De olie is een stoomdestillatie van de verse bloeiende toppen en is een heldere kleuloze olie. Deze hybride lijkt op echte lavendel met een heldere geur, maar is minder verfijnd dan de lavendel door de kamfernoten. Terwijl de echte lavendel een ontspannende werking heeft, heeft de lavandin juist een stimulerende, opwekkende werking door het kamfergehalte. De botanische naam is Lavandula grosso.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 • Stimulerend en opwekkend
 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
 • Gunstige invloed op de ademhaling
 • Zuiverend
 • Voor de circulatie
 • Bij vermoeide spieren

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
I.v.m. het relatief hoge kamfergehalte is lavandin (in tegenstelling tot lavendel) eerder een stimulans. Niet of veel lager doseren bij hoge bloeddruk, net als bij (neiging tot) epilepsie of (zekerheidshalve) bij hersentumoren. Vermijden bij zwangerschap en baby’s en kinderen onder de 4 jaar. Lavandin wordt veel in schoonmaakmiddelen verwerkt. Het wordt vaak gebruikt om echte lavendel te vervalsen.

Olie Lemon Grass

€ 5,25

Olie Lemon Grass

€ 5,25

Inzetbaar voor: Als verfrissende opmonterende geur. Bij huid issues,  bij stresssituaties. Lemongrass olie geeft een optimistische stemming

Contra-indicaties: Bevat hoge gehaltes citral. Er bestaat kans op sensibilisatie bij langdurig gebruik. Niet gebruiken op een geïrriteerde huid. Bewaar citralrijke oliën in de koelkast.

Olie Pepermunt

€ 5,95

Olie Pepermunt

€ 5,95

Deze olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de net voor de bloei geoogste bladeren. De kleur varieert van helder tot lichtgroen. De geur is lichtzoet, fris en muntachtig. De botanische naam is: Mentha piperita

land van herkomst: India

Inzetbaar voor: een verfrissende en zuiverende geurbeleving, voor long en luchtwegen, verkoelend op de huid. Zorgt voor meer concentratie en heeft het een inspirerende werking.

Olie Kajeput

€ 4,95

Olie Kajeput

€ 4,95

De botanische naam is Melaleuca cajeputi. Kajeput behoort tot dezelfde plantenfamilie als de tea tree olie. Het is dus ook een zogenaamde EHBO-olie.  Het is een stoomdestillatie van de bladeren en twijgen. Het is een kleurloze tot lichtgeel-groene dunne olie. De geur is een fris, licht eucalyptus-achtige geur.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 • Ondersteunt het afweersysteem
 • Verzachtend bij een koude
 • Verzachtende invloed op de luchtwegen
 • Goed voor de urinewegen
 • Voor emotioneel en spiritueel welzijn.

Contra-indicatie en waarschuwing 
– vermijd bij zwangerschap
– niet gebruiken bij jonge kinderen
– niet gebruiken bij (geschiedenis) van epilepsie
– vermijd bij hoge bloeddruk (cajeput kan de hartslag versnellen)
– niet gebruiken in combinatie met homeopathische middelen: cajeput neutraliseert hun effect
– huid en inhaleren: altijd verdunnen voor gebruik (in onverdunde vorm kan het cineol in deze olie de huid en de slijmvliezen irriteren)

Olie Citronella

€ 4,95

Olie Citronella

€ 4,95

Citronella is een hoge grassoort afkomstig uit Java of Sri Lanka. Deze olie werd voorheen Melisse Indicum genoemd. De olie is een stoomdestillatie van het verse, halfdroge of gedroogde gras. De olie is krachtig en heeft een citroengeur met ene kamferachtige ondertoon.  Het is een geelbruine dunne vloeistof, rijk aan citronellol. De botanische naam is Cymbopogon nardus.
Voor 1 kilo olie is 100 kilo gras nodig.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

 • Is opwekkend
 • Insecten werend
 • Luchtzuiverend
 • Bevordert het afweersysteem
 • Bij een vette huid
 • Verzachtende invloed op het hoofd

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
Niet gebruiken op een gevoelige en beschadigde huid. Kan huidirritaties veroorzaken, speciaal wanneer het wordt toegevoegd aan warm water. Niet gebruiken tijdens zwangerschap. Bewaar de olie in de koelkast.

Olie Niaouli

€ 5,95

Olie Niaouli

€ 5,95

De geur is uitgesproken medicinaal met een ondertoon van kamfer, bloemen en iets eucalyptus. Inzetbaar voor: een verfrissende en luchtzuiverende geur, longen & luchtwegen.

Olie Ho-Blad

€ 5,95

Olie Ho-Blad

€ 5,95

De Hoboom is familie van de kaneel- en kamferbomen. De bladeren hebben een roosachtige geur. Doordat de bladeren blijvend groen zijn, kan er twee keer per jaar geoogst worden, zonder dat het schade brengt aan de boom. De boom komt met name voor in China. Deze olie kan als vervanging van de rozenhout ingezet worden, aangezien die olie zorgt voor aantasting van het tropisch regenwoud in het Amazonegebied. De botanische naam is Cinnamomum camphora var. linaloolifera. De olie is een stoomdestillatie van het hout, is zeer rijk aan linalool en is helder en kleurloos. De geur is een milde, frisse, wat kruidige bloemengeur. Hoblad is afkomstig van de kamferboom, een andere variëteit dan die waaruit kamfer wordt gewonnen.

Waar wordt deze olie voor gebruikt?

 • Fijn geurend, ontspannend en harmoniërend
 • Geeft moed
 • Bij een koude
 • Luchtzuiverend

 

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:
Een extreem hoge dosering kan leiden tot hoofdpijn.

Olie Harmonie

€ 6,95

Olie Harmonie

€ 6,95

Mooie combinatie van hohout en citroen, samen met palmarosa. De perfecte balans tussen rust en verkwikking, zachtheid en een vleugje pit. Voor een harmonieuze sfeer, een evenwicht brengend voetbad of fijne balancerende massage. Voor alle leeftijden.

Toepassingsgebieden:
Rust, ontspannen, evenwicht, verkwikken.

Contra-indicaties & Bijzonderheden:
Door de aanwezigheid van citrusoliën is deze compositie licht fototoxisch. Bij gebruik op de huid enkele uren zon vermijden.
Kan in warm water bij zeer hoge concentraties irriterend werken, met name op de gevoelige huid. Houd je dus altijd aan de aangegeven adviezen.

Olie Ceder atlas

€ 5,95

Olie Ceder atlas

€ 5,95

De geur is prettig, warm, houtig en wat kamferachtig met een hint van terpentijn. De olie wordt o.a. gebruikt voor het zuiveren van de huid en heeft een gunstige invloed op de luchtwegen.

Olie Horizon

€ 6,95

Olie Horizon

€ 6,95

Horizon

Met o.a. engelwortel, palmarosa en petitgrain. Horizon geeft verlichting en verzachting bij verdriet en teleurstellingen. Het werkt kalmerend bij gespannen gevoelens.